На кафедрі початкової освіти працювала експертна комісія

З 3 по 5 грудня 2018 року в Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького на кафедрі початкової освіти відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 09.11.2018 р. №1820-л «Про проведення первинної акредитаційної експертизи освітньо-професійної програми Початкова освіта. Християнська етика зі спеціальності 013 Початкова освіта за другим (магістерським) рівнем вищої освіти» працювала експертна комісія.

До складу комісії входили: голова – Хомич Л.О. (професор кафедри педагогіки та методики початкової освіти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, доктор педагогічних наук, професор) та член комісії Хромець В.Л. (доцент кафедри богослов’я та релігієзнавства Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, кандидат філософських наук, доцент).

Члени комісії ознайомилися з матеріально-технічною, навчально-методичною базами університету, Навчально-наукового інституту соціально-педагогічної та мистецької освіти та кафедри початкової освіти, відвідали Центр корекційно-розвивальних технологій, в якому відбувається практико-орієнтоване навчання студентів під час вивчення дисциплін «Інклюзивна освіта» та «Корекційна педагогіка», провели комплексні контрольні роботи з дисциплін «Інновації в початковій освіті», «Сучасні технології вивчення освітньої галузі «Математика»», «Цивільний захист» та «Філософія освіти». Були присутні на практичному занятті з навчальної дисципліни «Інновації в початковій освіті». Викладач кафедри Саєнко Ю.О. провела практичне заняття з елементами тренінгу «Методична скарбничка майбутнього вчителя початкових класів». Лідія Олексіївна відмітила сучасність викладання дисциплін з використанням стратегій і технологій, які впроваджуються в перші класи Нової української школи.

Загалом комісія відзначила, що діяльність кафедри початкової освіти з підготовки здобувачів освітньо-професійної програми Початкова освіта. Християнська етика зі спеціальності 013 Початкова освіта за другим (магістерським) рівнем вищої освіти відповідає державним вимогам, а тому може бути акредитована.

Залишити відповідь