Підсумки реалізації сертифікаційної освітньої програми «Медіапедагогіка, медіаграмотність та медіабезпека» у 2018-2019 навчальному році

Підсумки реалізації сертифікаційної освітньої програми «Медіапедагогіка, медіаграмотність та медіабезпека» у 2018-2019 навчальному роціЗаключна сесія останніх трьох тренінгів за сертифікаційною освітньою програмою «Медіапедагогіка, мадіаграмотніть та медіабезпека» пройшла у квітні – червні 2019 року для підвищення кваліфікації вчителів закладів загальної середньої освіти Мелітопольського району Запорізької області.

Данна програма реалізується на кафедрі педагогіки і педагогічної майстерності і стала можливою завдяки участі Світлани Ізбаш у першій і другій посиленій фазі підготовки тренерів з медіаграмотності, що була організована Академією української преси (м. Київ) впродовж 2018-2019 років. За результатами участі 2 грудня 2019 року отримано сертифікат з кваліфікацією «тренер з медіаграмотності».

У квітні та червні 2019 року пройшли фінальні 3 тренінги для вчителів закладів загальної середньої освіти Мелітопольського району Запорізької області, зокрема 12 червня 2019 року для педагогічного колективу Костянтинівського ліцею «Ерудит» та 13 червня для педагогічного колективу Костянтинівського районного навчально-виховного об’єднання «Гімназія – Мала академія наук №1 «Таврія» Мелітопольської районної ради Запорізької області.

За час реалізації сертифікаційної освітньої програми навчання пройшли 611  осіб, з них 12 груп вчителів ЗЗСО.

Проведені тренінги з медіаграмотності викликали великий інтерес у учасників та підтвердили свою ефективність, адже спрямовані на розвиток критичного мислення як технологію аналізу і шлях свідомого прийняття рішень, що вкрай необхідно для безпечного життя у насиченому інформаційному просторі.

Залишити відповідь