Працюємо в інтересах регіону

Працюємо в інтересах регіонуНаукові дослідження передбачають не тільки теоретичну, а й практичну значимість очікуваних результатів, їх впровадження в практику. Для прискорення цих процесів непогано зарекомендували себе проведення науково-практичних конференцій національного та регіонального рівня як широкого плану, так і по окремим найважливішим проблемам.

З огляду на це, викладачі, аспіранти та магістранти кафедри екологічної безпеки та раціонального природокористування МДПУ ім. Б. Хмельницького беруть активну участь у багатьох регіональних конференціях.

Не стала винятком і IV Відкрита регіональна науково-практична конференція «Мелітопольські краєзнавчі читання», де взяли участь і виступили з доповідями на місцеву тематику 25 викладачів і студентів МДПУ. Знову вони зібралися в міському краєзнавчому музеї 25 вересня на урочисту презентацію збірника матеріалів минулої конференції, де не тільки були підведені підсумки, а й намічені перспективи на чергову, V ювілейну конференцію, яка вже перейде рамки регіональної.

З великим інтересом ознайомилися учасники презентації з художньою виставкою на теми живої природи, розгорнутої в залах музею, з реставрацією діорами «Прорив лінії ВОТАН», з новаціями в роботі музею. Примітно, що в краєзнавчих конференціях беруть участь початківці майбутні молоді вчені зі студентів і школярів, де вони освоюють ази підготовки наукових доповідей, презентацій і наукових дискусій.

Інформацію підготував Кошелєв О.І.

Залишити відповідь