Особливості роботи з дітьми з затримкою психічного розвитку при дизартричному компоненті

Особливості роботи з дітьми з затримкою психічного розвитку при дизартричному компоненті10 жовтня викладачами кафедри дошкільної освіти і соціальної роботи Яковенко І. О, Солонською А. А., Житнік Т. С. та викладачем кафедри початкової освіти Чорною В. В. було проведено тематичний семінар «Особливості роботи з дітьми з затримкою психічного розвитку при дизартричному компоненті». Даний захід проведено у рамках державної наукової теми «Розробка методології психолого-педагогічного супроводу сімей, які виховують дітей з особливими освітніми потребами».

На семінарі були присутні студенти ННІ СПМО спеціальностей 012 Дошкільна освіта. Освітньо-професійна програма: Дошкільна освіта. Логопедія та 013 Початкова освіта. Освітньо-професійна програма: Початкова освіта. Християнська етика; Початкова освіта. Іноземна мова.

На заході було представлено методику роботи з дітьми з затримкою психічного розвитку в умовах ЗДО та НУШ; продемонстровано методику пасивного логомасажу для дітей з ЗПР при наявності дизартричного компоненту; з’ясовано особливості навчальної діяльності дітей з ЗПР; методику роботи вчителя-логопеда з дітьми з дизартрією; продемонстровано артикуляційні вправи на попередження мовленнєвих порушень.

Залишити відповідь