Науковці хіміко-біологічного факультету провели семінар для вчителів Донецької області

Науковці хіміко-біологічного факультету провели семінар для вчителів Донецької області29 жовтня 2019 року у Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся науково-методичний семінар для вчителів хімії та біології Донецької області «Підготовка вчителів хімії та біології у світлі Нової української школи».

Декан хіміко-біологічного факультету Віталій Хромишев привітав всіх учасників заходу та зазначив, що такі зустрічі із шкільними вчителями є необхідною ланкою профорієнтаційної роботи представників факультету. Подібні семінари дозволяють не лише допомогти представникам закладів освіти в проведенні корисних, насичених актуальним матеріалом, занять із школярами. Вони також сприяють тому, аби найталановитіші учні в майбутньому ставали студентами Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

Учасникам семінару запропонували відвідати три локації.

На локації № 1 «Хімія» вчителі ознайомилися з вітчизняними та міжнародними вимогами до сучасного уроку та організації проектної діяльності на уроках хімії з використанням інноваційних технологій та методів організації освітнього процесу; взяли участь у хімічних експериментах (проведення якісного визначення вітамінів у природній сировині) із використанням реактивів, які можна знайти у побуті, господарчому магазині або аптеці; поринули у науково-дослідницьку діяльність учнів мелітопольських закладів освіти і відділенні Малої академії наук Мелітопольської міської ради Запорізької області.

На локації № 2 «Біологія» учасники семінару взяли участь у дослідницькому практикумі з біології та природознавства «Методика виготовлення і візуалізації рослинних об’єктів на уроках біології і природознавства», під час якого вчителі виготовили тимчасові мікропрепарати покривної тканини кімнатних рослин, підрахували кількість продихових комплексів в полі зору окуляру, виявили різницю між адаксіальною та абаксіальною сторонами листа.

На локації №3 «Молекулярна біологія» продемонстровано наочність, яку можливо виготовити власноруч або разом із учнями на уроках загальної біології.

По закінченню науково-методичного семінару «Підготовка вчителів хімії та біології у світлі Нової української школи» всі вчителі отримали сертифікати.

З огляду на актуальність та важливість діалогу вчених і вчителів-практиків було вирішено частіше організовувати подібні семінари з метою обміну науковим і практичним досвідом.

Залишити відповідь