Звітна конференція за результатами виробничої практики (психодіагностичної) здобувачів вищої освіти 2 курсу спеціальності 053 Психологія

Звітна конференція

за результати виробничої практики (психодіагностичної)

здобувачів вищої освіти 2 курсу спеціальності 053 Психологія

 

    23 лютого 2021 року відбулась звітна конференція за результатами проходження здобувачами вищої освіти 2 курсу ННІ СПМО виробничої практики (психодіагностичної). З метою підготовки професійних компетентних фахівців та підвищення якості практичної підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю 053 Психологія викладачами кафедри психології разом з практичними психологами закладів освіти міста та району з 1 по 12 лютого 2021 року була проведена виробнича практика (психодіагностична).

    Метою практики є оволодіння практичними уміннями та основними навичками проведення діагностичної роботи як базової складової психології в освітніх закладах.

    Виробнича практика є інтегруючим і стрижневим компонентом особистісно-професійного становлення фахівця, який передбачає оволодіння різними видами професійної діяльності й формування потреби професійного самовдосконалення через самопізнання, самовизначення здобувача вищої освіти в різних професійних функціях у реальних умовах.

     Презентуючи підсумки роботи, здобувачі вищої освіти повідомили про виконані завдання, набуті знання, вміння, досвід взаємодії з психологом та педагогічним колективом бази практики, спілкування з учнями різних вікових груп. Під час проходження практики студенти ознайомились з особливостями організації і проведення науково-психологічного спостереження та психологічного опитування, з особливостями і технологією використання на практиці найбільш розповсюджених психологічних тестів (особистісних інтелектуальних, тестів здібностей та досягнень), методик соціометрії, референтометрії та психологічного експерименту ‒ процедурами їх використання, алгоритмами обробки, способами змістовної інтерпретації.

     Наведені здобувачами вищої освіти діаграми вдало демонстрували результати проведених ними діагностичних досліджень, що дало можливість всім присутнім ознайомитися з психологічними та особистісними особливостями учнів, визначити актуальні проблеми їх розвитку.

     Кожного дня студенти-практиканти удосконалювали свої знання за допомогою рефлексії, рекомендацій та бесід з практичними психологами та адміністрацією Мелітопольської загальноосвітньої школи I-III ступенів №4, КЗ «Вовчанської загальноосвітньої школи I-III ступенів», КЗ «Якимівської ОЗЗСО», КЗ «Роздольського ліцею», КЗ загальної середньої освіти I-III ступенів «Успіх» Новобогданівської сільської ради, Яснівської загальноосвітньої школи I-III ступенів. Вони завжди знаходили час для відповідей на запитання студентів, давали практичні поради, щодо покращення знань з психології.

Матеріал підготувала Каткова Т.А.

 

Залишити відповідь