6-10 травня 2024 року здобувачі вищої освіти спеціальності 013 Початкова освіта (221-с та 823-с груп) проходили навчальну практику, яка є одним з модулів ОК «Методика навчання інтегрованого курсі «Я досліджую світ»». Студенти-практиканти, члени Студентської наукової лабораторії «Екологічна освіта для сталого розвитку» та молоді науковці Студентського наукового гуртка «Ерудит» провели Тиждень екологічної освіти.

6-10 травня 2024 року здобувачі вищої освіти спеціальності 013 Початкова освіта (221-с та 823-с групи) проходили навчальну практику, яка є одним з модулів ОК «Методика навчання інтегрованого курсі «Я досліджую світ»». Студенти-практиканти, члени Студентської наукової лабораторії «Екологічна освіта для сталого розвитку» та молоді науковці Студентського наукового гуртка «Ерудит» провели Тиждень екологічної освіти.

Мета: формування екологічної культури майбутніх фахівців, усвідомлення себе, як частинки природи, відчуття відповідальності за неї як за національне багатство, залучення здобувачів до активної екологічної діяльності.

6 травня під час Екологічного диспуту «Мій голос я віддаю на захист Землі» учасники заходу презентували свої реферативні роботи, переглянули відео «Властивості повітря» та «Забруднення атмосфери». Наприкінці зустрічі були проведені підсумки участі у Вебінарі «Веб-квест та е-курс про зелені навички для молоді на ринку праці майбутнього», оголошені переможці та урочисто вручена сертифікати участі.

10 травня був проведений Екологічний калейдоскоп «ГМО: їжа майбутнього чи ризик для здоров’я». Під час он-лайн зустрічі здобувачі: переглянули кінострічки: «Міфи про ГМО», «ГОМ – це велике досягнення прогресу чи шкода?» та «Правда про ГМО, яка вас здивує». Завершився захід створенням інформаційного колажу «Для мене здоров’я це….».

11 травня здобувачам було запропоновано прийняти участь у Екологічному марафоні «Зелена Україна – очима молоді». Усі учасники мали змогу або намалювати, або описати, як вони уявляють «Зелену Україну» або створити зображення за допомогою ШІ. Усі роботи були опубліковані на он-лайн дошці Padlet.

12 травня пройшов Photo Batlle «Природа навколо нас». Здобувачам було запропоновано зробити фото мальовничих місць та прикріпити на дошку Padlet, за бажанням оставити коментар.

13 травня був проведений ІХ Науково-методичний семінар «Екологічна освіта для сталого розвитку».