НОВИНИ

 

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

22 лютого 2023 року кафедрою інструментального виконавства та музичного мистецтва естради (завідувачка доц. Білецька М.В.) було проведено профорієнтаційний онлайн-захід з випускниками Мелітопольського фаховому коледжу культури і мистецтв. Доцент кафедри Антоненко О.М. ознайомив учасників заходу з особливостями та перевагами навчання за освітньо-професійною програмою «Середня освіта. Музичне мистецтво», бакалаврського та магістерського рівня вищої освіти, та освітньо-науковою програмою «Середня освіта. Музичне мистецтво (за видами)», магістерського рівня вищої освіти, і можливостями подальшого працевлаштування. Здобувачі активно брали участь у дискусії та отримали компетентні відповіді на всі запитання.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

На кафедрі інструментального виконавства та музичного мистецтва естради (завідувачка к. пед. наук. доц.Білецька М.В.) провели лекційне заняття з освітнього компонента «Історія та методика вищої мистецької освіти. Модуль 3. Методика викладання дисциплін кваліфікації» з запрошенням Артема Анатолійовича Шулятьєва, який очолює школу мистецтв у м.Мелітополі. Артем Анатолійович дуже освічена, відкрита, позитивна і творча особистість. Під час лекції він поділився своїм досвідом роботи у мистецькій школі, запропонував магістрантам ефективні прийоми взаємодії педагога з учнями, надав дієві рекомендації щодо підтримання інтересу у дітей до навчання. Студенти-магістранти активно задавали питання та ділилися своїм практичним досвідом. Кафедра й надалі співпрацюватиме з Артемом Анатолійовичем і продовжить залучати фахівців-практиків до викладання освітніх компонентів ОП кафедри.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

28 січня 2022 р. доцентом кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради Антоненком О. М. та старшим викладачем кафедри теорії і методики музичної освіти та хореографії Антоненко М. М. було проведено профорієнтаційний захід для учнів 11 класів Мелітопольської загальноосвітньої школи № 24. Учні були ознайомлені з особливостями вступної кампанії у 2022 році, умовами вступу на спеціальність «Середня освіта (Музичне мистецтво)» та спеціальність «Хореографія» у МДПУ ім. Богдана Хмельницького, освітніми програмами та кваліфікаціями, які отримають по закінченні вишу.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

17-19 грудня 2021 року на базі Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького відбувся Відкритий фестиваль-конкурс концертмейстерського мистецтва «Маестро – концертмейстер», де свою виконавську майстерність продемонстрували професійні концертмейстери, студенти МДПУ та учні дитячих музичних шкіл. Фестиваль-конкурс проводився за ініціативою кафедри інструментальної підготовки та музичного мистецтва естради (завідувачка кафедри Марина Білецька).
Виступи конкурсантів приваблювали різноманітністю, оригінальністю інтерпретацій хорових, вокальних та інструментальних творів.
Вельмишановне журі конкурсу у складі:
ЧЕРНЯК Є.Б. – лауреат Міжнародних фестивалів-конкурсів, доцент кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради – голова журі;
СОПІНА Я.В. – доцент кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради – заступник голови журі;
СЕГЕДА Н.А. – професор, завідувач кафедри теорії і методики музичної освіти та хореографії – член журі;
БІЛЕЦЬКА М.В. – доцент, завідувач кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради – член журі;
АНТОНЕНКО О.М. – доцент кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради – член журі;
ШУЛЯТЬЄВ А.А. – заслужений діяч естрадного мистецтва України, випускник Академії культурного лідера при Міністерстві культури України, директор Дитячої школи мистецтв ВК ММР ЗО – член журі;
СКІДАН Г.В. – концертмейстер, спеціаліст вищої категорії Дитячої школи мистецтв управління культури та молоді ММР ЗО, старший викладач, викладач вищої категорії з фаху «фортепіано» – член журі;
ЗАХАРЧЕНКО Т.А. – директор Генічеської мистецької школи ГРР ХО, викладач-методист вищої категорії – член журі;
ЛЕБЕДЄВА Є.Г. – заступник директора з навчальної роботи Генічеської мистецької школи ГРР ХО, викладач-методист вищої категорії – член журі;
відзначило високий рівень концертмейстерської компетентності учасників цього натхненного заходу.
Бажаємо учасникам творчої наснаги, новорічного настрою та успіхів у подальшій виконавській діяльності!

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

10 грудня 2021 року кафедрою інструментального виконавства та музичного мистецтва естради було проведено онлайн-зустріч  з абітурієнтами.

У заході прийняли участь: завідувач кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради, доцент Білецька  М.В., директор ННІСПМО, професор Федорова О.В.,  начальник відділу організаційно-виховної роботи та професійної орієнтації молоді Моложон К.О., заступник директора мистецького відділення ННІСПМО Власенко Е.А., доцент кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради Антоненко О.М.  Зустріч була проведена зі студентами Запорізького фахового музичного коледжу імені Платона Майбороди, студентами Комунального закладу «Кам’янський фаховий музичний коледж імені Мирослава Скорика», викладачами Новоолексіївської мистецької школи Генічеської міської ради, Херсонської області та Генічеської мистецької школи (загалом 25 учасників).

Завідувач кафедри, доцент Білецька  М.В. ознайомила учасників заходу  з особливостями навчання зі спеціальності «Музичне мистецтво», з освітніми рівнями за якими проводиться підготовка студентів, кваліфікаціями в дипломі після закінчення навчання за тим чи іншим освітнім рівнем та можливостями працевлаштування. Також, майбутнім абітурієнтам було надано посилання на відеороліки звернень до абітурієнтів випускників кафедри, які успішно реалізували себе у професійній діяльності, концертні виступи студентів кафедри, а також посилання на ютуб канал – студентське телебачення МДПУ.

У ході заходу виступила директор ННІСПМО, професор Федорова О.В., вона привітала учасників заходу та зазначила, що освітню діяльність на кафедрі здійснюють висококваліфіковані викладачі, розповіла про творчі колективи кафедри та ознайомила з освітніми рівнями та освітніми програмами за якими ведеться підготовка на кафедрі.

Начальник відділу організаційно-виховної роботи та професійної орієнтації молоді Моложон К.О. розповіла про активне студентське життя позамежами навчального процесу, студентське самоврядування, молодіжні проєкти та ініціативи, широкі можливості самореалізації – це участь у культурних, розважальних, спортивних, соціальних та наукових заходах.

Наприкінці заходу учасникам було надано можливість задавати різноманітні питання. Доц. Білецька М.В. запросила всіх учасників на наступні зустрічі, під час яких буде надана інформація  щодо особливостей вступної кампанії у 2022 році.

 

27 листопада 2021 року доценти кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради Котова Л. М. та Антоненко О. М. (завідувачка кафедри доц. Білецька М. В.) у режимі zoom конференції провели профорієнтаційний захід для студентів 4 курсу спеціальності «духові інструменти» та спеціальності «народні інструменти» Мелітопольського фахового коледжу культури і мистецтв. Студенти були ознайомлені з особливостями вступної кампанії у 2022 році, умовами вступу на спеціальність «Середня освіта (Музичне мистецтво)» у МДПУ ім. Богдана Хмельницького, освітньою програмою та кваліфікацією, яку отримають по закінченні вишу. Також надана інформація стосовно інших спеціальностей за якими можна здобути вищу освіту в університеті. Студенти активно брали участь у дискусії та отримали компетентні відповіді на усі запитання

℘℘℘℘℘℘℘℘℘℘℘℘℘℘℘м℘℘℘℘℘℘℘℘℘℘℘℘℘℘℘℘

23 жовтня 2021 року доценти кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради Котова Л. М. та Антоненко О.М. (завідувачка кафедри доц. Білецька М.В.) у режимі zoom конференції провели профорієнтаційний захід для студентів 4 курсу Мелітопольського фахового коледжу культури і мистецтв. Студенти були ознайомлені з особливостями вступної кампанії у 2022 році, умовами вступу в МДПУ імені Богдана Хмельницького, освітньою програмою та кваліфікацією, яку отримають по закінченні вишу. Також надана інформація стосовно інших спеціальностей за якими можна здобути вищу освіту в університеті. Студенти активно брали участь у дискусії та отримали компетентні відповіді на усі запитання.

27-28 березня 2021 року в Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся І-й Відкритий онлайн фестиваль-конкурс ансамблевого інструментального виконавства «Березневі промені» який був організований кафедрою інструментального виконавства та музичного мистецтва естради, завідувач кафедри
доц. Білецька М.В.
Метою фестивалю-конкурсу є популяризація ансамблевого інструментального виконавства, естетичне залучення творчої молоді до світових та національних цінностей; створення умов для підвищення художнього рівня та удосконалення виконавської майстерності ансамблевого музикування; обмін досвідом з питань педагогіки та виконавської майстерності.
Номінації фестивалю-конкурсу: фортепіано, струнно-смичкові інструменти, народні інструменти, духові інструменти.
На фестивалі-конкурсі були представлені різноманітні за віковими категоріями колективи: дитячі, молодіжні, змішані, аматорські та професійні колективи.
Головою журі фестивалю-конкурсу було запрошено директора КЗ «Запорізький фаховий музичний коледж ім. П. Майбороди» ЗОР, заслуженого працівника культури України, голову запорізького обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки Сергія Пелюка. Прослуховування та оцінювання програм фестивалю-конкурсу здійснювало журі у складі високопрофесійних викладачів та провідних музикантів України.
У фестивалі-конкурсі прийняли участь ансамблі та оркестри з різних міст України – Мелітополя, Запоріжжя, Київа, Харкова, Чернівців, Дніпра, Генічеська тощо. Кожен колектив нагороджений дипломом Лауреата I, II та III ступеня.
26–28 березня в межах фестивалю-конкурсу було проведено Всеукраїнський науково-методичний онлайн – семінар з актуальних проблем теорії та практики ансамблевого музикування. Всі учасники отримають сертифікати!
Міжнародний музичний конкурс «CA BRAVO»
Турція (по відеозаписам) 27.02.21 – 12.03.2021 р.р.
3 02.01.2021 по 14.03.2021 року в Турції проходив Міжнародний конкурс мистецтв «CA BRAVO» (по відеозаписам) (Організатор CASPİ ART SANAT VE SANATSAL EĞİTİM HİZMETLERİ TİC. LTD. ŞTİ., м. Мерсін)
В цьому конкурсі, в номінації «Клавішні інструменти (фортепіано) вдало виступила студентка 2 курсу магістратури мистецького відділення ННІ СПМО Свириденко Катерина (керівник – старший викладач кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради Власенко Е.А.). Міжнародне журі відзначило виступ Катерини Свириденко Дипломом за 2 Місце
Керівник – старший викладач Власенко Е.А.- брали участь у роботі журі Міжнародного музичного конкурсу «CA NEW YEAR’S STARS»

 

25 лютого та 3 березня 2021 року доцентом кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради Антоненком О.М. було проведено профорієнтаційні заходи в Мелітопольському фахового коледжі культури і мистецтв та в Мелітопольському ліцеї № 9. Учасники заходу були ознайомлені з особливостями вступної кампанії 2021 в Мелітопольського державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького. Також було акцентовано увагу на перелік конкурсних предметів при вступі на базі ПЗСО та на основі диплому молодшого спеціаліста на спеціальність 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво), наголошено на строки закінчення реєстрації на ЗНО.

 

29 грудня 2020 року в Берліні проходив Міжнародний конкурс WEINACHTSTERNE-DEUTSCHLAND, BERLIN 2020. Студенти мистецького відділення Навчально-наукового інституту соціально-педагогічної та мистецької освіти МДПУ імені Богдана Хмельницького успішно виступили та показали високі результати: Легостаєва Кристина (1 курс магістратури ЗФН, керівник старший викладач кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради Власенко Е.А.) – Лауреат І ступеня. Трушкіна Марина (4 курс, 517-с група, керівник керівник старший викладач кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради Власенко Е.А.) – Лауреат І ступеня. Філософ Артем (1 курс СТН, група 920-с, керівник завідувачка кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради доцент Білецька М.В.) – Лауреат ІІІ ступеня. ЩИРО ВІТАЄМО викладачів та студентів з високими результатами та бажаємо подальших творчих успіхів!

Вітаємо

доцента кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради Черняк Євгенію Борисівну з перемогою (ІІ місце) на конкурсі «МАЙСТЕР КОНЦЕРТ» у м. Київ в номінації Інструментальна музика, сольне виконання та акомпанемент солісту!

 

 

27 листопада 2020 року кафедрою інструментального виконавства та музичного мистецтва естради було проведено онлайн-зустріч  з абітурієнтами. Завідувач кафедри, доцент Білецька  М.В. проінформувала учасників заходу про рівні підготовки «Бакалавр», «Магістр»  за спеціальністю  014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво),   розповіла про напрямки роботи та творчі колективи кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради. Наприкінці заходу було продемонстровано відео-уривки виступів студентів кафедри які стали переможцями онлайн-фестивалів, конкурсів в Будапешті, Торонто, Празі тощо.

На онлайн-заході були присутні студенти Мелітопольського фахового коледжу культури і мистецтв, учні Костянтинівського районного навчально-виховного об’єднання «Гімназія  – Мала академія наук №1.

Ми дякуємо за співпрацю всім учасникам заходу, до нових зустрічей!

 

_____________________________________

24 жовтня 2020 року доц. Антоненко О.М. було проведено профорієнтаційний захід в Мелітопольському фаховому коледжі культури і мистецтв 

Профорієнтація зі студентами спеціальності:
Народне пісенне мистецтво: Саган Вікторія, Феслер Тетяна, Голубєва Катерина, Чепеленко Олена, Шевченко Ганна, Шмалій Андрій, Рочняк Юлія.
Народне інструментальне мистецтво: Тисленко Михайло, Галка Олександр, Корж Анастасія, Казак Надія, Гуркалюк Анастасія.

_____________________________________

XIІ Міжнародний конкурс мистецтв “CASPI ART”

3 02.10.2020 по 16.10 2020 в Турції проходив XIІ Міжнародний конкурс мистецтв “CASPI ART” (по фото і відеозаписам) (Організатор CASPİ ART SANAT VE SANATSAL EĞİTİM HİZMETLERİ TİC. LTD. ŞTİ., м. Мерсін). В цьому конкурсі, в номінації «Клавішні інструменти (фортепіано) вдало виступили студенти мистецького відділення ННІ СПМО:  студентка 4 курсу Трушкіна Марина – Диплом за 1 місце; студентка 1 курсу магістратури Легостаєва Кристина – Диплом за 1 місце. Керівник – ст. викл. кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради Власенко Е.А.- брала участь у роботі журі XIІ Міжнародного конкурсу мистецтв “CASPI ART”

 

________________________________________________________

14 вересня 2020 року на кафедрі інструментального виконавства та музичного мистецтва естради, завідувач кафедри доцент Білецька М.В.,  розпочалися курси підвищення кваліфікації за освітньою програмою «Музична освіта в позашкільних закладах», які передбачають теоретико-методичний та практичний блок підготовки. 18 вересня, під час проведення курсів викладачем Мелітопольської музичної школи №1 Меліховою А.М. було представлено методичну доповідь «Вивчення основних штрихів учнями-скрипалями молодших класів мистецьких шкіл  за  допомогою асоціативного мислення». Вагомим доповненням доповіді були яскраві виступи учнів викладача Меліхової А.М. –  Бондаренко Ніколь та Зайцевої Варвари, які виконували різноманітні скрипкові штрихи, відповідно до запропонованих асоціацій представлених у вигляді кольорових фотографій.

Наприкінці доповіді юні скрипальки емоційно виконали в ансамблі музичний твір у супроводі концертмейстера Наливайко Ольги Всеволодівни.

_____________________________________

ПОРЯДОК (посилання)

здійснення протиепідемічних заходів та правила поведінки в Мелітопольському державному педагогічному університеті

імені Богдана Хмельницького на період

2020-2021 навчального року

_________________________________________________

 

22 травня 2020 року кафедрою інструментального виконавства та музичного мистецтва естради було проведено онлайн-зустріч з абітурієнтами. Завідувач кафедри, доцент Білецька М.В. проінформувала учасників заходу про рівні підготовки «Бакалавр», «Магістр» за спеціальністю 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво), розповіла про напрямки роботи та творчі колективи кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради.
До проведення профорієнтаційної роботи була запрошена випускниця кафедри минулих років Пеклушенко О.А. – вчитель музичного мистецтва Мелітопольської спеціалізованої школи I-III ступенів №23. Вона поділилась своїм досвідом роботи та розповіла про роки навчання в МДПУ імені Богдана Хмельницького.
На онлайн-заході були присутні студенти Мелітопольського фахового коледжу культури і мистецтв, Кам`янського музичного коледжу, які планують вступити до Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.
Під час спілкування викладачами кафедри були надані відповіді на запитання, які виникали в абітурієнтів. Ми дякуємо за співпрацю всім учасникам заходу, до нових зустрічей!


Вітаємо!

З отриманням Гран-прі на Всеукраїнському фестивалі «Зірка року онлайн 2020» в номінації фортепіано (соло, старша група) студентку 2 курсу 518 гр.  Малахову А., та з отриманням Гран-прі Всеукраїнського  фестивалю «Зірка року онлайн 2020» в номінації фортепіано (соло, дорослі) студентку 2 курсу 558 гр. Фонар К., викладач – доцент кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради  Мітлицька В.А.

 

ВІТАЄМО доцентів БІЛЕЦЬКУ МАРИНУ ВАЛЕНТИНІВНУ, СТОТИКУ ОЛЕКСАНДРА ВІКТОРОВИЧА, СТОТИКУ ІРИНУ ГЕОРГІЇВНУ, АНТОНЕНКА ОЛЕКСАНДА МИКОЛАЙОВИЧА, старшого викладача ВЛАСЕНКО ЕЛЕОНОРУ АНАТОЛІЇВННУ З ПІДГОТОВКОЮ ЛАУРЕАТІВ VII МІЖНАРОДНОГО ФЕСТИВАЛЮ-КОНКУРСУ “ПЕРЕЯСЛАВСЬКИЙ ДИВОГРАЙ 2020”.

БАЖАЄМО НОВИХ ПЕРЕМОГ!

 

Вітаємо!!!

доцента кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради, кандидата педагогічних наук Стотику Олександра  Вікторовича з  присвоєнням почесного звання «Заслужений діяч естрадного мистецтва України» (рішенням Секретаріату творчої спілки «Асоціація діячів естрадного мистецтва України»).

Бажаємо, щоб неодмінно збувалися всі Ваші світлі наміри, здійснювалися добрі справи, справджувалися численні побажання!

23  квітня 2020 року кафедрою інструментального виконавства та музичного мистецтва естради було проведено онлайн-зустріч  з абітурієнтами. Завідувач кафедри, доцент Білецька М.В. виступила зі вступним словом: представила склад кафедри,  розповіла про напрямки роботи та творчі колективи кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради.  Також вона акцентувала увагу на рівнях підготовки «бакалавр», «магістр» у закладі вищої освіти, а саме в МДПУ імені Богдана Хмельницького за спеціальністю «Музичне мистецтво».

До проведення профорієнтаційної роботи були запрошені випускники кафедри минулих років Шулятьєв А.А. –  директор Дитячої школи мистецтв ВК ММР ЗО та Гайкова А.В. – вчитель музичного мистецтва Каховського закладу середньої загальної освіти. Вони поділилися своїм досвідом роботи та розповіли про роки навчання в МДПУ  імені Богдана Хмельницького.

На онлайн-заході були присутні студенти Мелітопольського училища культури, учні Вознесенського та Генічеського  закладу загальної середньої освіти, студент Національного університету «Запорізька політехніка», які планують вступити до Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

Під час спілкування було надано відповіді на запитання,  які виникали в учнів та студентів. Ми дякуємо за співпрацю всім учасникам заходу, до нових зустрічей!

 


29 квітня 2020 р. на кафедрі інструментального виконавства та музичного мистецтва естради, завідувач кафедри доцент Білецька М.В.,  відбувся передзахист дипломних робіт студентів денного відділення освітнього рівня «Магістр» спеціальність 014.13 Середня освіта (Музичне мистецтво).

Передзахист відбувся онлайн за допомогою програми Zoom. Студенти виступили з доповідями, відповідали на запитання, які були поставлені з   метою встановлення відповідності досліджень вимогам до оформлення, змісту та структури роботи, визначення ключових положень дослідження.

Дипломні роботи студентів було оцінено позитивно та  рекомендовано до захисту.


Другий день поспіль на кафедрі інструментального виконавства та музичного мистецтва естради проводяться попередні захисти дипломних робіт студентів, що навчаються за освітньо-науковою програмою Середня освіта. Музичне мистецтво (за видами).

Сьогодні, 30 квітня 2020 р., відбувся передзахист студентів заочного  відділення. На засіданні були присутні наукові керівники: доценти Білецька М.В., Котова Л.М., Стотика І.Г., Стотика О.В., Черняк Є.Б., та члени кафедри: доцент Мітлицька В.А., старші викладачі Власенко Е.А., Підварко Т.О., викладач Сопін О.І.

Студенти виступили з доповідями, відповідали на запитання, які були поставлені з метою встановлення відповідності досліджень вимогам до оформлення, змісту та структури роботи, визначення ключових положень дослідження,  а також були проінформовані щодо подальшої процедури захисту.

Дипломні роботи студентів було оцінено позитивно та  рекомендовано до захисту.


 

 


2 квітня 2020 року за підтримки Міністерства освіти і науки України та Міністерства культури України в місті Києві у дистанційному форматі проходив Всеукраїнський фестиваль мистецтв “Лавина Талантів”. У фестивалі, в номінації “інструментальне виконання” (соло, фортепіано) вдало виступили студени мистецького відділення Навчально-наукового інституту соціально педагогічної та мистецької освіти: Величко Євгенія – Лауреат І Премії (керівник – доцент кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради Стотика І.Г.). Пірго Аліна – Лауреат І Премії, Трушкіна Марина – Лауреат ІІ Премії, Микуліна Катерина Лауреат ІІ Премії, ( керівник – старший викладач кафедри інструментального виконавства та музичного мистецтва естради Власенко Е.А.). ВІТАЄМО СТУДЕНІВ ТА ВИКЛАДАЧІВ І БАЖАЄМО ПОДАЛЬШОГО ТВОРЧОГО ЗРОСТАННЯ.