Архів новин 2019-2020 н.р.

ЗАХІД ДО ДНЯ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

За ініціативи кафедри дошкільної освіти і соціальної роботи та кафедри початкової освіти був проведений захід «День захисту дітей».

У рамках онлайн заходу здобувачі вищої освіти поділилися своїми враженнями від спілкування з дітьми, даючи відповідь на запитання «Як ми відмічаємо День захисту дітей на карантині?».

Результатом заходу став креативний відеоряд ⇒ День Захисту Дітей

 

 

ЗВІТНА КОНФЕРЕНЦІЯ З ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ (ЛОГОПЕДИЧНОЇ) 

25.05.2020 року к. пед. наук, старшим викладачем кафедри дошкільної освіти і соціальної роботи Яковенко І. О. було проведено звітну конференцію з виробничої практики (логопедичної) для здобувачів вищої освіти І курсу магістратури М 119/2-с групи ННІСПМО, спеціальності 012 Дошкільна освіта ОП «Докільна освіта. Логопедія».

Виробнича практика (логопедична) проходила з 13.02.2020 по 24.04.2020 рр.

Метою виробничої (логопедичної) практики було оволодіти системою професійних педагогічних знань, умінь і навичок як основних складових змісту діяльності логопеда, а саме оволодіння корекційно-логопедичними і психолого-педагогічними технологіями діагностики, профілактики, навчання і виховання дітей з порушеннями мовлення.

Виробнича практика була проведена згідно Положення про практичну підготовку здобувачів вищої освіти у Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького.

Серед завдань практики мали місце аналіз 5-ти занять логопеда, конспект залікового логопедичного заняття (з роздатковими матеріалами), тексти двох консультацій для батьків дітей з мовленнєвими порушеннями, дидактичний посібник для дітей з порушеннями мовлення.

На звітній конференції здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня мали змогу поділитися своїми напрацюваннями та враженнями від практики.

 

 

НАУКОВИЙ ОНЛАЙН-ТРЕНІНГ «ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ЛОГОПЕДИЧНОГО МАСАЖУ»

23-24 травня викладачами кафедри дошкільної освіти і соціальної роботи Яковенко І.О. та Солонською А.А. був проведений науковий онлайн-тренінг «Особливості проведення логопедичного масажу».

Під час тренінгу учасники дізналися особливості проведення логопедичного масажу, ознайомилися з гігієнічними нормами, вимогами щодо підготовки до логопедичного масажу та його тривалістю, основними видами масажу, показань до застосування та протипоказань.

Учасникам було продемонстровано техніку проведення ручного логопедичного масажу (обличчя, артикуляційного апарату, воротникової зони) та зондового масажу за допомогою спеціальних інструментів – логопедичних зондів. Також майбутні фахівці дізналися, які підручні засоби можна використовувати для логопедичного масажу.

Присутні мали змогу отримати інформацію про важливість врахування особливостей освітньої кінезіології у логопедичній роботі та розглянути деякі вправи на подолання диспраксії; отримати практичні поради щодо роботи з дітьми з порушеннями мовлення.

 

 

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ У ННІСПМО

19.05.2020 відбулася он-лайн зустріч (на платформі Zoom) представників Навчально-наукового інституту соціально-педагогічної та мистецької освіти з абітурієнтами. Директор інституту Федорова Олена Василівна, а також завідувачі кафедр і викладачі розповіли про умови вступу й особливості навчання за спеціальностями, представленими в інституті.

Зокрема, завідувач кафедри дошкільної освіти і соціальної роботи Ляпунова Валентина Анатоліївна представила абітурієнтам презентацію й надала змістовну інформацію щодо вступу на спеціальності “Дошкільна освіта” і “Соціальна робота”.

Після презентації усіх спеціальностей ННІСПМО присутні на зустрічі абітурієнти отримали змогу поставити свої запитання викладачам.

 

 

ЗАХИСТ КУРСОВИХ РОБІТ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ІІ-IV КУРСІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 231 СОЦІАЛЬНА РОБОТА ОП «СОЦІАЛЬНА РОБОТА. СОЦІАЛЬНА ПЕДАГОГІКА»

28.04.2020  та 29.04 2020 року відбувся успішний захист курсових робіт здобувачам 418-с , 417-с, 429-с, 416-с та 428-с академічних груп ННІСПМО рівня вищої освіти перший (бакалаврський), спеціальності 231 Соціальна робота за ОП «Соціальна робота. Соціальна педагогіка». Захист проводився в режимі онлайн конференції Zоом згідно Положення про курсові роботи в Мелітопольському державному педагогічному університеті імені Богдана Хмельницького.

Комісія у складі викладачів кафедри дошкільної освіти і соціальної роботи (доц. Федорової О.В., доц. Приладишевої Л.М., доц. Аверіної К.С., ас. Єрьоміної Л.Є.) уважно вислухали доповіді та переглянули презентації здобувачів за результатами проведених наукових соціально-педагогічних досліджень. Здобувачі надали вичерпні відповіді на поставлені запитання комісії.

 

 

ЗУСТРІЧ ВИКЛАДАЧІВ ТА АДМІНІСТРАЦІЇ ННІСПМО ЗІ ЗДОБУВАЧАМИ ВИЩОЇ ОСВІТИ

29.04.20 р. відбулася зустріч викладачів та адміністрації ННІСПМО зі здобувачами вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти ОП “Соціальна робота. Соціальна педагогіка” та “Соціальна робота. Психологія”. Зустріч було проведено в он-лайн форматі на базі конференції ZOOM.

Директор інституту Федорова Олена Василівна розповіла про актуальні питання проведення контрольних заходів, а саме екзаменаційної сесії та державної атестації, із використанням дистанційних технологій. Здобувачів вищої освіти було ознайомлено з подальшим графіком навчального процесу в умовах карантину. Студенти отримали змогу поставити викладачам та адміністрації запитання стосовно особливостей навчання та оцінювання знань у дистанційному режимі.