Всеукраїнський щорічний науково-практичний семінар «Творча багатовимірність цілющого простору арттерапії»

«Призначення арттерапії не в тому, щоб виявляти психічні недоліки або порушення, навпаки, вона звернена до сильних сторін особистості, а також має дивовижну властивість внутрішньої підтримки і відновлення цілісності людини»
Вульф Беккер-Глош

7-8 жовтня 2021 р. на базі МДПУ імені Богдана Хмельницького разом з Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України та Всеукраїнською громадською організацією «Арт-терапевтична асоціація» було організовано Всеукраїнський щорічний науково-практичний семінар «Творча багатовимірність цілющого простору арттерапії».
Семінар проходив в онлайн форматі на платформі ZOOM, до якого долучилися близько 50 вчених і практиків з різних міст України: Києва, Харкова, Хмельницького, Черкас, Одеси, Запоріжжя та Мелітополя.
Метою проведення науково-практичного семінару була популяризація цілющого простору арттерапії в умовах сучасних викликів: пандемії, бойових дій тощо.
Учасників семінару привітали Чуніхіна Світлана Леонідівна, к. психол. н., с. н. с., заст. директора Інституту соціальної та політичної психології НАПН України; Вознесенська Олена Леонідівна, к. психол. н., с. н. с., Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, президент ВГО «Арт-терапевтична асоціація», членкиня Ради правління ГС «Національна психологічна асоціація»; Плетка Ольга Тарасівна, к. психол. н., с. н. с. Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, керівник відокремленого підрозділу ВГО «Арт-терапевтична асоціація» в Запорізькій області, членкиня Ради правління ГС «Національна психологічна асоціація».

Від МДПУ імені Богдана Хмельницького з вітальним словом звернулась директор Навчально-наукового інституту соціально-педагогічної та мистецької освіти, професор Федорова Олена Василівна. Також вона ознайомила учасників семінару з особливостями використання методів арттерапії в роботі з дітьми дошкільного віку на прикладі досвіду роботи Освітньо-наукового центру соціокультурного розвитку дитини.

Учасники обговорили можливості застосування методів та прийомів арттерапії у роботі практичного психолога, корекційного педагога, соціального педагога, соціального працівника. Всі доповіді викликали жвавий інтерес та зацікавленість. Про «Використання арттехнік в соціальній роботі» доповіла канд. пед. н., доцент Єрьоміна Л.Є.;з досвідом застосування музикотерапії в роботі з дітьми з особливими потребами поділився канд. пед. н., доцент Федоров М.П. тощо. Найкращі статті доповідачів будуть надруковані в черговому випуску наукового видання «Простір арт-терапії».

Також учасники науково-практичного семінару мали можливість прийняти участь у майстер-класах за вибором та поповнити свою професійну скарбничку інноваційними атртерапевтичними технологіями.

 

 

 

Залишити відповідь